Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 15. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gonsiori tänav avati liiklusele

Foto: Tallinna Linnavalitsus
Tallinnas avati uuenenud Gonsiori tänav, mis seab esikohale ühistranspordiliikluse ja kasutab autoliikluseks muutsuunarada.

Gonsiori tänava avasid noored rullsuusatajad võistlustega neljas vanuseklassis. Mootorsõidukitest läbisid vastvalminud tänava esimesena aastaid tagasi linnaliine sõitnud bussid, mis võtsid peale ka huvilisi, kes vastvalminud tänava siledust tahtsid proovida.

„Uus Gonsiori tänav annab võimaluse liigelda kõigile liiklejatele, kuid selle kõige uuenduslikum osa on see, et tänaval on kaks bussirada,“ ütles Tallinna linnapea Taavi Aas. „Uus Gonsiori tänav tähendab, et ühistransport on esikohal ja see muutub kiiremaks. Ühtlasi liigume me väiksema autoliiklusega kesklinna poole.“ 

Linnapea hinnangul võib uus liikluskorraldus nõuda harjumiseks aega, kuid suund vähesemate autodega kesklinna poole on paratamatu, kui soovime meeldivamat linnakeskkonda. „Muutsuunaliiklust on ajutisema lahendusena rakendatud Eestis korduvalt varemgi, nüüd aga muutub see alaliseks,“ ütles Aas.

Autosõitudeks on Gonsiori tänaval ette nähtud keskmine topeltjoontega sõidurada, mida mööda saab hommikuti sõita Lasnamäelt kesklinna ja alates keskpäevast kesklinnast Lasnamäele.

Projekti kogumaksumuseks koos Kunderi ja Türnpu tänava, Pargi ja Reisi parkla ning Laagna tee rekonstrueerimisega on 9,26 miljonit eurot koos omanikujärelevalvega. 

Tööde käigus rekonstrueeriti Gonsiori tänav alates Maneeži tänava ristmikust kuni Laagna teeni, kogupikkusega ligikaudu 1,5 kilomeetrit.

Kokku rekonstrueeriti ligilaudu kaks kilomeetrit sõiduteid ning rajati ja rekonstrueeriti ligikaudu viis kilomeetrit kõnni-, jalg- ja jalgrattateid. Tänavale paigaldati uued liikluskorraldusvahendid ning rajati haljastus, kokku istutati 96 puud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785