Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 23. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapitali tütred kavandavad Tondile kümmet kortermaja

Pro Kapital Grupi arendatud Kristina Majad Tondil.
Tallinna linnavalitsus kehtestas detailplaneeringu, mis võimaldab rajada Kristiine linnaossa, Tondi asumisse kokku kümme kuni viie maapealse ja ühe maa-aluse korrusega korterelamut.

Kristiine linnaosas, Tondi asumis Marsi, Sõjakooli, Sammu ja Seebi tänava vahelises kvartalis asuva kinnistu detailplaneering hõlmab 2,41 ha suuruse maa-ala. Detailplaneeringu eesmärk oli moodustada kinnistust kolm elamumaa sihtotstarbega krunti ja üks transpordimaa sihtotstarbega krunt.

Planeeringualale jääv osaliselt hoonestatud kinnistu kuulub Pro Kapital Eesti AS-i tütarfirmade AS-i Tondi Kvartal ja OÜ Marsi Elu kaasomandisse. 

Planeeritud ala piirneb põhja küljel arhitektuurimälestiseks tunnistatud Tondi sõjaväelinnaku kasarmu kaitsevööndiga ning lõuna küljel Marsi tn 5 kinnistuga, millel paikneb Tondi sõjaväelinnaku tallihoone, mis on ehitismälestis.

Kristiine linnaosa üldplaneeringu maakasutusplaani kohaselt jääb planeeritud maa-ala segahoonestusala ja arenguala juhtotstarbega alale. Segahoonestusalale võib kavandada elamuid, nende naabrusse sobivaid äri- ja ühiskondlikke hooneid jm linnalikku elukeskkonda teenindavaid funktsioone. Planeeritud alal on ka arenguala juhtotstarve, mis tähendab suuremat terviklikult planeeritavat ja tulevikus väljaehitatavat hoonestuspiirkonda. Detailplaneering on Kristiine linnaosa üldplaneeringuga kooskõlas.

Juurdepääs planeeritud alale on Marsi tänavalt, Sõjakooli tänavalt ja Sammu tänavalt.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

OÜ Marsi Elu võttis sõlmitud halduslepinguga kohustuse tagada oma vahendite arvelt detailplaneeringukohaste avalikult kasutatavate teede (st sõidu- ja kergliiklustee), üldkasutatava haljastuse, välisvalgustuse ja kuni eelvooluni sademeveekanalisatsiooni väljaehitamise. Detailplaneeringu kõrvaltingimusena nähakse ette, et Tallinna linnal on õigus tunnistada detailplaneering kehtetuks või keelduda detailplaneeringualal uute ehituslubade andmisest, kui detailplaneeringust huvitatud isik ei ole sõlmitud halduslepingus määratud tähtajaks täitnud halduslepinguga võetud kohustusi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785