Rae vald ehitab 4,5 miljoni eest lasteaedu

Peetri piirkonna ülikiire areng nõuab Rae vallalt investeeringuid: kokku on vald viimase kahe nädala jooksul sõlminud 4,5 miljoni euro eest ehitus- ja projekteerimislepinguid uute lasteaedade rajamiseks.

Eile valla poolt Järveküla Leerimäe lasteaia projekteerimis- ja ehitustööde peatöövõtu lepingule allkirja pannud vallavanem Mart Võrklaeva sõnul on viimased nädalad olnud vallale küllaltki erakordsed.

„Kuigi jutt Rae valla tohutult kiirest arengust hakkab ennast juba vaikselt kordama, siis viimaste nädalate valguses ei jää muud üle, kui see jälle teemaks võtta. Kahel järjestikkusel nädalal sellises mahus hankelepinguid pole siin majas varem allkirjastatud,  kuid tulenevalt rahvastiku kasvust on sellises tempos lasteaedade ehitamine möödapääsmatu,“ rääkis Võrklaev.

Järveküla Leerimäe lasteaia projekteerimis- ja ehitustööde hankel tunnistati edukaks AS Parmeron AS, mille pakkumuse koos käibemaksu ja tellija reserviga on ümmarguselt 1,7 miljonit eurot. Lepingujärgne valmimistähtaeg on 2019 märtsis.  Viimastel aastatel on Parmeron Rae vallas ehitanud ka teisi haridustaristu objekte.  

Järveküla Turu tee lasteaia avatud hankemenetlusega projekteerimis- ja ehitustööde hankel tunnistati edukaks ProEhitus OÜ, KRTL OÜ ja Remet AS-i ühispakkumus kogumakusumusega ümmarguselt 2,8 miljonit eurot. See leping allkirjastati möödunud nädalal.

Üle 18 000 elanikuga valla rahvastikust ligi kolmandiku moodustavad lapsed, kes vajavad lasteaia- ja koolikohta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed