Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 20. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norde Centrumist ümber ehitatud Nautica kaubanduskeskus avas uksed

Astlanda juhatuse esimees Kaupo Kolsar ja Capfieldi juhatuse liige Ruben Gornischeff.
Foto: Raul Mee
Aasta aega kestnud ümberehitustööde käigus pinna kahekordistanud endine Norde Centrum avas eile uksed Nautica kaubanduskeskusena. 60 kauplusega keskuse ümberehitustööd üle 11 miljoni euro maksma läinud projekteerimis- ja ehitustööd teostas Astlanda Ehitus.

Ümberehitustööde tulemusena sai Nautica ühtlasi uue sadamapoolse sissepääsu ning parandati nähtavust ja ligipääsetavust kesklinna suunalt saabujatele.  Interjöörilahenduste seast võib leida avarad aatriumid, kõrged kaupluste klaaspinnad ning teise korruse rõdu, kus einestades avaneb suurepärane vaade jahisadamale ja siseaatriumile.

Nautica arhitekt on Mark Anders arhitektuuribüroost 3D Reid Ltd Suurbritanniast. Omanikujärelvalvet teostasTelora-E AS.

 „Projekti alustades oli meie eesmärgiks vana hoonet laiendada ja suurendada kaubavalikut. Täna Nautica keskust avades võime öelda et lõpptulemusena on Nautica suutnud meie ootuseid ületada ja oleme suutnud Tallinna kesklinna rajada täiesti uuel tasemel suurepärase ostu- ja vabaaja veetmise võimalused ning seda suurem rõõm on avada uksed ka kõikidele külalistele,“ sõnas keskuse omanikfirma Capfield juhatuse liige Ruben Gornischeff.

Ta lisas, et algselt plaanisid nad avada septembri lõpus, kuid soovisid anda keskusele siiski täiuslikku viimast viimistlust. Pikalt tegeleti lagede, kaupluse sissepääsude ning kogu atmosfääri loomisega.

Capfield on Eestis tegutsev ostukeskuste omanik ja arendaja. Capfieldi portfell koosneb kuuest Eestis asuvast jaekaubanduskeskusest, üüritava brutopinnaga (GLA) üle 75 000 m2 ja ka erinevatest arendamiseks ettenähtud kruntidest.

Loe Nautica avamise kohta pikemalt Kaubandus.ee-st.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785