Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 12. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, millised esinejad lisandusid Eesti Ehituskonverentsile 2017

Rail Balticu koordinaator Siim Kallas.
Foto: Raul Mee
Eesti Ehituskonverentsi 2017 esinejate hulka lisandusid vastne Rail Baltica riiklik koordinaator Siim Kallas, Swedbanki ehitussektori juht René Zibo ja jäätmekäitlusettevõtte Ragn-Sells turundus- ja kommunikatsioonijuht Rainer Pesti.

Eesti ehituskonverents 2017 toimub 28. novembril Kultuurikatlas. Kuni käesoleva nädala lõpuni saab registreeruda soodushinnaga. Vaata kava ja pane ennast kirja SIIN.

Endine Eesti peaminister ja Euroopa Komisjoni asepresident.Siim Kallas keskendub enda ettekandes küsimusele, millist kasu saab Rail Balticu rajamisest Eesti ehitussektor. Et Rail Balticu ehitus hakkab mõjutama Eesti ehitusettevõtete majandusnäitajaid ulatuslikul määral, saame aimu kasvõi sellest, et väiksemad ehitushanked võivad alata mõnest miljonist ja suuremad ulatuda paarisaja miljoni euroni.

Küsimust, kas ehitus on Eestis taas ülekuumenemise äärel, on avalikkuses õhku heidetud juba pikemat aega. Ettevõtjad on majanduskeskkonna suhtes optimistlikult meelestatud, mis väljendub suuremates investeeringutes ja soovis lähiajal töötajaid juurde palgata. Finantssektor aga näeb ehituses ülekuumenemise märke: üheks põhjuseks peetakse asjaolu, et hetkel on lisaks eraksektorile ka valitsussektori investeeringud olnud kontsentreeritud ehitusse.

Teine uus esineja, René Zibo Swedbankist püüab vastata küsimusele, kas valitsus peaks tulevikus ehitamisse tehtavaid investeeringuid tagasi tõmbama, et majandus ei läheks tasakaalust välja ja teised ettevõtted saaks samuti oma plaane teostada ja kasvada. Samuti toob ta välja, milliseid mõjusid üks või teine tulevikustsenaarium ehitussektori käekäigule kaasa toob.

Rainer Pesti, Ragn-Sellsi turundus- ja kommunikatsioonijuht tuletab aga meelde, et iga ehitatud ruutmeeter toob kaasa jäätmeid. Ta jagab Rootsi kogemusi, kuidas on korraldatud ehitusjäätmete kogumine objektidel, jagab parimaid praktikaid jäätmete käitlemisest ehituse erinevates etappides , taas kasutamise võimalustest ning toob näiteid uutest jäätmete kogumise lahendustest uusarendustes.

Eesti ehituskonverents 2017 toimub 28. novembril Kultuurikatlas. Kuni käesoleva nädala lõpuni saab registreeruda soodushinnaga. Pane ennast kirja SIIN.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785