Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 21. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

N.R. Energy esitas Tapa uue katlamaja kasutusloa taotluse

Soojatootja N.R. Energy lõpetas Tapa uue hakkepuidul töötava katlamaja ehitustööd ja esitas eelmise nädala lõpul taotluse hoonele kasutusloa saamiseks. Katlamaja hakkab testrežiimil sooja tootma järgmisel nädalal.

3,5 miljonit eurot maksma läinud uus katlamaja hakkab pärast kasutusloa saamist pakkuma sooja nii Tapa linnas kui kaitseväe sõjaväelinnakus. Soojatootmise seadmed tootis ja tarnis Austria ettevõte Agro Forst & Energietechnik GmbH.

“Tegu on hetkel nii Eestis kui kogu lähiregioonis kõige moodsama katlamajaga,” ütles N.R. Energy juhatuse liige Ahto Tisler. 

 Tapal Ülviste tänaval asuv katlamaja on keskkonnasõbralikum ja lubab langetada Tapal küttehinda kuni 20 protsenti. Kütte lõpphind sõltub katlamaja koormusest ja kaitseväe sooja tarbimise kogusest.

“Võtsime hoone ehitajalt vastu 12. septembril. Juba päev hiljem esitasime kasutusloa taotlemiseks vajalikud dokumendid ehitusregistrisse ja seejärel kasutusloa taotluse Tapa vallavalitsusele. Loodame, et kasutusloa menetlus läheb kiiresti ja tõrgeteta ning saame juba lähiajal hakata pakkuma Tapa elanikele keskkonnasõbralikumat ja odavamat toasooja,” lausus Tisler.

1997. aastal asutatud ja täielikult Eesti erakapitalil põhinev N.R. Energy varustab soojusenergiaga 22 kaugkütte võrgupiirkonda üle Eesti ja müüb soojusenergiat rohkem kui 30 mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajast. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused ja põllumajandusettevõtted.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785