Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusettevõtjate liit valib taas Aasta ehitaja

Tiit Joosti võitis Aasta ehitaja tiitli Amari lennubaasi ehitustööde eest.
Foto: Andras Kralla
Eesti Ehitusettevõtjate Liit kuulutas augusti lõpus välja konkursi „Aasta Ehitaja 2017“, mille tulemusena selgitatakse välja parim ehitusjuht, kelle tööle on andnud oma tunnustuse nii tema poolt juhitud ehitusobjekti tellija, arhitekt, projekteerija, kui ka omanikujärelevalve teostaja. Konkursi eesmärk on propageerida ehitaja ametit ja tunnustada oma ala parimaid.

Tarmo Pohlak (2009) – Tallinki büroohoone ehitus.

Tiit Joosti (2010) – Ämari lennubaasi ehitus.

Arvo Kirotus (2011) – Reoveepuhastusjaama biofiltri ehitustööd.

Keit Paal (2012) – Tallinna Ülikooli Loomemaja NOVA õppehoone ehitustööd.

Aivo Pedak (2013) – Viljandi Riigigümnaasiumi hoone ehitustööd.

Ahto Aruvälja (2014) – Tondiraba jäähalli ehitustööd.

Peeter Voovere (2015) – Tartu Pauluse Kiriku rekonstrueerimistööd. 

Tarmo Pohlak (2016) – Hilton Tallinn Park Hotelli ehitustööd.

„Üheksandat aastat toimuvast aasta ehitaja konkursist on saanud ehitusvaldkonnas traditsiooniline sündmus, mis tõstab avalikkuse ette aasta jooksul valminud huvitavamad, kvaliteetsemad ning keerulisemad eramajad, avalikud hooned, taristuobjektid ja nende ehitamisega seotud inimesed. Konkursi vastu on alati olnud suur huvi ja tõenäoliselt näeme väga häid kandidaate ka sellel aastal,“ kommenteeris Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevjuht Indrek Peterson.

„Aasta Ehitaja 2017“ tiitlile võib esitada nii pea- kui alltöövõtu projektijuhte, kelle juhitud ehitusobjekt on valminud ajavahemikul 2. oktoober 2016 kuni 1. oktoober 2017. Nominente saab esitada 15. oktoobrini. Konkursi täpsemad tingimused leiab Eesti Ehitusettevõtjate Liidu kodulehelt. 

„Aasta Ehitaja 2017“ konkurssi korraldab EEEL, kes kehtestab konkursi reeglistiku, nimetab žürii koosseisu, korraldab žürii tööd, kuulutab välja konkursi tulemused ja annab võitjale üle peapreemia EEEL-i aastalõpukoosolekul 2017. aasta novembri teises pooles.

Eesti Ehitusettevõtjate Liit on ehitusettevõtjaid ühendav katusorganisatsioon, mis kaitseb ehitusettevõtete õigusi, teeb ettepanekuid seaduste muutmiseks ja osaleb seadusloomes tagamaks õiglast ja ausat konkurentsi Eesti ehitusturul. EEEL-i kuulub sadakond liiget. Liitu kuulumine annab  võimaluse kaasa rääkida ehitusala reguleerivate seaduste ja dokumentide väljatöötamisel ning omapoolsete seisukohtade avaldamiseks läbi liidu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785