Skanska: olukord objektidel on õudne

Skanska EMV juhatuse esimehe Andres Aaviku sõnul on olukord ehitusobjektidel ohutuse vaatevinklist õudne ning paljud ehitusplatsid tuleks kohe kinni panna.

"Kui linnas ringi käia, on näha, et olukord objektidel on päris õudne. Riik ei tegele sellega. Inglismaal ja USAs näiteks on muudatused ohutuse vallas toimunud ikkagi siis, kui riik on asja tõsiselt kätte võtnud. On hakatud inspekteerima ja määrama nõuete rikkujatele trahve," rääkis Aavik.

Suurimaks ohuallikaks on tema sõnul töötamine kõrgustes, kui piirdeid ei ole paigaldatud. "Kui vaadata vilunud pilguga tellingute kinnitusi fassaaditöödel, siis enamik platse tuleks kinni panna. Puuduvad ka elementaarsed isikukaitsevahendid: töömeestel pole kiivreid peas ega turvariietust," märkis ta.

Aaviku sõnul on väga tõsine teema ka töö kaevikutes: "On ju praegu trassitööde maht päris suur. Ka meie enda alltöövõtjatel on juhtunud mitu tõsist tööõnnetust põhjusel, et kaevikud on korralikult toestamata  või ei ole õigete nõlvadega tehtud," nentis ta.  

Skanskas on ametis mitu inimest, kes tegelevad töömeeste teavitamise, koolituse ja kontrolliga, ent vastutus on ikkagi objektijuhtidel. "Projektijuhi vastutus pole vaid objekti õigeaegne valmimine, vaid ka see, et hommikul tööle tulevad inimesed sealt ka täie tervise juures lahkuksid. Ükski alltöövõtu tööline ei saa meie platsile ilma instrueerimata," kinnitas Aavik.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed