Töömehe surm tõi ehitusfirma juhile tingimisi vangistuse 

Harju maakohus tunnistas eile ehitusfirma juhi süüdi noore töömehe surmaga lõppenud tööõnnetuses ja mõistis talle tingimisi vangistuse ning firmale rahalise karistuse.

Kohus tunnistas OÜ Xenium Arendus juhi Raimo Arvisto süüdi tööohutusnõuete rikkumisega ettevaatamatusest inimese surma põhjustamises ja joobes juhtimises ning mõistis talle tingimisi kolmeaastase vangistuse kolmeaastase katseajaga. Kohus mõistis tööõnnetuse süüdistuses süüdi juriidilise isikuna OÜ Xenium Arenduse ning määras firmale rahalise karistuse 200 000 eurot, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.    

Süüdistuse kohaselt tegi Arvisto firma Xenium Arendus mullu novembris töövõtulepingu alusel Lagedi alevikus Rae vallas Harjumaal vee- ja kanalisatsioonirajatiste ehitustöid.

Eelmise aasta 11. novembri õhtul tegid töömehed Jüri tee 18 juures vee- ja kanalisatsioonirajatiste ehitustöid pinnasesse kaevatud kaevandis, mille seinad olid toestamata. Enne ehitustöödele asumist Arvisto oma töömehi tööohutusalaselt ei juhendanud ega korraldanud neile väljaõpet ohutute töövõtete omandamiseks, märkis süüdistus.

Tööõnnetus juhtus öösel kella 2.50 paiku, kui 18-aastane Jürmo viibis üksinda kaevandis ning selle seinte pinnas vajus talle peale. Noormees sai varingus raske tervisekahjustuse ning suri sündmuskohal.

Kohus lahendas süüasja kokkuleppemenetluses.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed