KPK Teedeehituse raskused peatasid Männiku teel remonttööd

Seoses ASi KPK Teedeehitus makseraskustega on Tallinna servas asuva Männiku tee ja Saku vahelisel teelõigul remont peatatud.

Saku valla kodulehe andmetel võttis Põhja regionaalne maanteeamet 7. oktoobril üle remondilõigu hooldamise ja ajutise liikluskorralduse.

KPK Teedeehituse maksuvõlg riigi ees on tänase kuupäeva seisuga 2,36 miljonit krooni, millest 522 700 on ajatatud. Sellele lisandub intressivõlg, millest osa on tasumisgraafikus.

Septembri lõpus kirjutas Äripäev, kuidas sel aastal vähemalt 8 riigihanget võitnud Äripäeva tee-ehitajate 2006. aasta TOPi võitja KPK Teedeehitus paneb maksuvõlgade, neile saadetud pankrotihoiatuse ja oma raske finantsolukorraga ka tellija muretsema.

„Tänu siinse turu sellisele olukorrale, nagu ta on, on ettevõte väga raskes likviidsuskriisis," ütles KPK Teedeehituse üks omanik ja nõukogu liige Jaanus Peet septembri lõpus. Ta viitas asjaolule, et raskused tulenevad sellest, et neile ei maksa tööde eest omakorda teised ettevõtted. Ettevõtte juhatuse liiget Tanel Ringot ei õnnestunud Äripäeval tol korral kätte saada, et küsida, kas siiani võidetud hanked suudetakse lõpuni teha.

Tegemist on 6,5 km pikkuse maanteelõiguga, mille remonttööd pidid talvega vahelesekkumisega kokku kestma pea aasta ehk valmimistähtaeg oli plaanitud järgmise aasta jaanipäeva kanti. Enne talve saabumist loodeti panna esimene kiht asfalti, on varem kirjutanud Harju Elu.

Tallinn-Saku teelõigu ehitustööd lähevad maksma ligi 46 miljonit krooni. Töid rahastab täies mahus Euroopa Regionaalarengu Fond.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed