Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 23. aprill 2024

Hoonele tulemüüri rajamine ei eelda enam vundamendi ja massiivse kiviseina ehitamist

Hoonete tuleohu kaitseks tuletõkkeseina ehitamine ei tähenda enam vundamendi rajamist ja massiivse kiviseina ehitamist. Ruukki uus Firewall lahendus koostöös hoone karkassiga tekitab tule- ja löögikindla tuletõkkeseina, mis vastab löögikindlatele tuletõkkeseintele ehk tulemüüridele esitatud nõuetele.

Ruukki® Firewall tulemüürilahenduse näol on tegemist alternatiiviga ehitussektoris täna pakutavale massiivsele kiviseinale, mis eeldab vundamendi rajamist ja tähendab kaalult raske seina ehitamist. Ruukki® Firewalli eeliseks kerge kaal ning modulaarsus – uudseid tuletõkkeseinu on lihtne ümber tõsta vastavalt hoone kasutusotstarbe muutusele,” selgitab Ruukki Products ASi Baltikumi tehnilise toe ja jätkusuutlikkuse juht Kaupo Pertel.

Lahendust saab kasutada nii välis- kui ka vaheseintes. Ruukki® Firewall on ühekihiline, tugevdatud kinnituskohtadega sandwich-paneel, mis sobib kasutamiseks kõigi karkassimaterjalidega alates terasest ja betoonist kuni puiduni. Tulemüürilahendust on kerge paigaldada ning võrreldes praegu turul olevate massiivsete konstruktsioonilahendustega on tegemist kulutõhusa tootega. Tuletõkkepaneelid on saadaval kahes paksuses: 200 mm ja 230 mm. 7,5-meetrise sildeava puhul vastavad need EI-M 90 nõuetele ja 6-meetrise sildeava puhul EI-M 120 nõuetele.

Pertel lisab, et Ruukki® Firewall on mõeldud peamiselt hoonetele, kus on nõutavad löögikindlusega tuletõkkeseinad. „Näiteks kui hooned asuvad väga lähestikku, samuti tugeva põlemiskoormusega hoonetele, nagu kergesti süttivate materjalide laod ning tööstus-, tootmis- ja logistikahooned. Hoonete projekteerimisel on inimeste ohutus ja vara kaitse esmatähtis. Kuna ohutusnõuded muutuvad üha rangemaks, on tähtis valida kvaliteetsed tulekaitselahendused juba ehitusfaasis.”

Lisaks eelnevale on Ruukki tooteportfellis jätkuvalt olemas ka tavapärased EI30-240 nõuetele vastavad villatäitega sandwich-paneelid. Täna on Ruukki turul tõenäoliselt ainus, kes suudab pakkuda 100 mm seinapaksuse juures tulepüsivust EI 120, kusjuures maksimaalne lubatud tugede vahe on nii vertikaal- kui ka horisontaalsuunas kuni 7,5 meetrit.

Tulemüürilahendus Ruukki® Firewall ja suure tulekindlusega villapaneelid tagavad ohutuse ja hoiavad hoonetes ära tule leviku!

Loe lähemalt: Ruukki® Firewall tulemüürilahendus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785