Autor: Ehitusuudised • 25. juuni 2024

Rohetehnoloogiaettevõte teeb aherainest uusi materjale

Tööstusjäätmete väärindamisega tegelev rohetehnoloogiaettevõte Trisector ja Enefit Power sõlmisid koostöölepingu, mille eesmärk on alustada Estonia kaevanduse aheraine ümbertöötlemist uuteks toodeteks.
Kullaauk: uute materjalide tooret leidub lademeis.

Koostöö siht on muuta aheraine uuteks tooraineteks, näiteks ehituses, teedeehituses ja metsanduses kasutatavateks tööstuslikeks mineraalideks, ning funktsionaalseteks täiteaineteks, mida kasutatakse paberi-, värvide, hermeetikute ning plastide tootmises. Trisector plaanib ettevõtte arendamisse järgmise kolme aasta jooksul investeerida ligi 30 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785