Autor: Ehitusuudised • 19. juuni 2024

Viljandi kesklinna räämas ehitismälestis rekonstrueeritakse korterelamuks

OÜ Luikmulk investeerib Viljandi kesklinnas asuva eelmise sajandi algusest pärit ehitismälestise Villa Doll rekonstrueerimisse üle 1, 3 miljoni euro, projekti finantseerib ka Bigbank 2,2 miljoni euro suuruse arenduslaenuga.
Viljandi Villa Dolli tulevikuvisioon.
Foto: Luikmulk

"See hoone jäi mulle ammu silma. Niivõrd huvitava ajalooga ja arhitektuuriga hoone peatänava kõrval lihtsalt laguneb. Kurb oli vaadata. Üks hetk otsustasime, et teeme korda," kommenteeris OÜ Luikmulk juhatuse liige Hardi-Sander Luik ning lisas, et kuigi algsest viimistlusest on arvestatav osa kahjuks hävinud, on säilinud siiski mitu väärtuslikku interjööridetaili, nagu juugendlikud kahhelahjud, juugendlikud seinamaalingud, laekarniisid, aaderdusega avatäited, keraamilised põrandaplaadid, trepivõre fragmendid jms.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785