Autor: Toomas Kelt • 28. mai 2024

Kliimaministeerium: maadevahetust ei tule

Eeloleval kolmapäeval toimuva maa- ja metsaomanike meeleavalduse üks nõudmisi on looduskaitse alla võetava eraomanduses oleva metsa asendamine riigile kuuluva majandusmetsaga. Kliimaministeerium seda võimalikuks ei pea.
Meeleavalduse eel pani Erametsaliit Tallinna Vabaduse väljakule püsti “üraskimetsa,” et juhtida avalikkuse tähelepanu metsaomanike muredele.
Foto: Erametsaliit

Eesti Erametsaliidu põhinõudmine riigile puudutab eraomanike maadele seatavaid piiranguid. „Kui riik seab eraomaniku maale piiranguid, mis ei võimalda seda kasutada, tuleb omanikule saamata jääv tulu koheselt ja õiglaselt hüvitada või anda asendusmaa,“ on liit seisukohal. Kui hüvituste osas on Kliimaministeerium lubanud teha tööd nende suurendamiseks, siis nn „maadevahetuse“ idee lükati resoluutselt tagasi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785