Autor: Ehitusuudised • 7. mai 2024

Žürii valis välja Tallinna südalinna uue kõrghoone kavandi

Žürii valis rahvusvahelise arhitektuurivõistluse käigus välja Tallinna südalinnas aadressile Tartu maantee 17 rajatava uue kõrghoone kavandiks Prantsuse ja Eesti arhitektide ühistöö „Lumière“.
Tulevane kõrghoone Tallinna südalinnas.
Foto: Naço Architectures

Kokku avaldas soovi esitada oma nägemus 87 arhitektuuribürood ja -meeskonda nii Eestist kui ka kaugemalt ja huviliste seas oli mitu maailmas tuntud tegijat. Konkursi žürii valis esimesest voorust edasi kaheksa pakkujat, kelle esitatud tööde seast nimetati parimaks Prantsuse arhitekti Marcelo Joulia arhitektuuribüroo Naço ning Eesti arhitektuuribüroo Eek & Mutso Arhitektid ühistöö „Lumière“, mis tähendab prantsuse keeles valgust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785