Autor: Ehitusuudised • 7. mai 2024

Arco Vara: A ja B energiaklassi vahel puudub oluline erinevus

Praegu keskkonnamõju erinevus A ja B-energiaklassi hoonete vahel puudub, kuid samas nõuab A-energiaklassi saavutamine arendajatelt olulisi lisainvesteeringuid, mis sektori elavdamist pigem piiravad, väitis Arco Vara juht Miko Niinemäe.
A-energiaklassi saavutamine nõuab arendajatelt olulisi lisainvesteeringuid, mis sektori elavdamist pigem piiravad, märgib Arco Vara juht Miko Niinemäe.
Foto: Andras Kralla

2025. aastast alates on Eestis kohustuslik ehitusloa taotluses arvutada hoone CO2 jalajälg. Kinnisvaraarendaja Arco Vara viis A-energiaklassi uusarenduses läbi süsiniku jalajälje uuringu, mille põhjal annab ehitise kliimamõjule suurima panuse hoone kasutusaegne energia.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785