Autor: Ehitusuudised • 7. märts 2024

Sunly ja Metsagrupp rajavad Ristile Baltikumi suurima päikesepargi

Läänemaale Ristile ehitatav 244 MW päikesepark on Sunly ja Metsagrupi poolt piirkonda rajatava energiapargi esimene etapp. Pargi ehitus algab selle aasta teises kvartalis ning oodatav valmimisaeg on 2026. aasta alguses.
Päikesepark
Foto: Sunly

Ligi 350 000 päikesepaneelist koosnev 244 MW päikesepark suudab katta 55 000 majapidamise aastase elektri tarbimise. Uuenduslikud pöördraamiga paneelid tõstavad pargi tootlikust; pargi hea asukoht ning tehniline lahendus teevad Risti päikesepargist väga efektiivse elektrijaama. Risti päikesepargi valmimisel on tegu Baltikumi kõige suurema päiksepargiga, teatab Sunly.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785