Autor: Ehitusuudised • 5. jaanuar 2024

Tööstustoodangu langus aeglustus novembris

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted 2023. aasta novembris püsivhindades 5,8% vähem toodangut kui 2022. aasta samas kuus. Toodang vähenes kõigis kolmes sektoris: energeetikas 10,8%, töötlevas tööstuses 5,4% ning mäetööstuses 2,4%.
: Barrus puidutööstus Võrumaal, Barrus AS; Martti Kork, puit, puidutööstus, palk, liimpuit :EESTI: 28NOV22Barrus puidutööstus Võrumaal, Barrus AS; Martti Kork, puit, puidutööstus, palk, liimpuit. lt:Foto: Liis Treimann
Foto: Liis Treimann

Madala võrdlusbaasi tõttu ei olnud novembris töötleva tööstuse mahu langus nii tugev kui eelmise aasta varasematel kuudel, selgitas statistikaameti juhtivanalüütik Helle Bunder. „Vaatamata sellele vähenes 2023. aasta novembris töötleva tööstuse tegevusalade lõikes tööstustoodangu maht enamikus harudes,“ nentis Bunder.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785