Autor: Ehitusuudised • 19. detsember 2023

OSKA uuring: ehituses koolitatakse endiselt mittevajalikke spetsialiste

OSKA seireküsitlused näitavad, et kuigi enamus tegevusi on toonud soovitud muutusi, siis ehituse valdkonnas koolitatakse endiselt liiga palju viimistlejaid, samas kui tööturul tuntakse teravat puudust hoopis konstruktsiooniehitajatest, keda ei koolitata piisavalt.
Kuigi OSKA uuringus on kahel korral antud soovitus avada puidukeemia õpe, ei ole seda senini tehtud.
Foto: Toomas Kelt

Tuleviku tööjõu- ja oskuste vajadust prognoosivaid OSKA uuringuid on läbi viidud aastast 2015. Igas uuringus sõnastatakse ettepanekud haridus- ja töömaailma osapooltele konkreetse majandusvaldkonna tööjõu ja oskustega seotud kitsaskohtade leevendamiseks. OSKA ettepanekute eesmärk on tagada, et tuleviku tööturul oleks piisavalt kvalifitseeritud ja vajalike oskustega töötajaid. Ettepanekute elluviimist jälgitakse seireküsitluste ja -seminaridega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785