Autor: Ehitusuudised • 12. september 2023

Uusarenduste ehitamise vajadus on Tallinnas piirkonniti erinev

Jutud peagi kummitada võivast defitsiidist Tallinna uute korterite turul on selgelt üle paisutatud ning enne 2025. aastat sellist olukorda päris kindlasti oodata ei ole, ütleb 1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter ja lisab, et uusarenduste laojääk on siiski piirkonniti erinev.
1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter.
Foto: Andras Kralla

Tallinnas on täna uusi kortereid müügil poolteist korda rohkem kui aasta tagasi. "Kui panna ühte valemisse tänane nii-öelda laojääk, tehinguaktiivsus, hind ja kodulaenuintress, siis läheb paar aastat aega enne, kui olukord võiks taas kriitilisemaks muutuda," leiab 1Partneri juht ja lisab, et mitmed uued projektid on viimase aasta jooksul siiski külmutatud ja ka välja antud ehituslubade arv on sel aastal olnud selgelt väiksem eelnevatest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785