Autor: Kristjan Kurg • 19. mai 2023

Finiš jookseb eest: arendajad takerduvad Tallinnas aastateks ametnike nõudmistesse

“Nokk kinni, saba lahti, kogu aeg tulevad uued normid, uued nõuded peale. Sa ei jõua kunagi finišisse, jälle uuesti ja uuesti ketrad selles süsteemis,” ilmestas Tallinnas planeeringute menetlemist kinnisvaraarendaja Liveni juht Andero Laur.
Foto: Liis Treimann
Iga aastaga saab aina vähem planeeringuid Tallinna linnalt heakskiidu ning arendajad on püstihädas, et oma plaanid läbi bürokraatia suruda. Linnaameti juht mõistab ettevõtjate tuska, kuid selgeid lahendusi veel ei paista.

Arendajad jooksevad ametnike vahel ja üritavad aina detailsemates menetlustes teed leida, kuid finiš lükkub justkui aina kaugemale. “Leitakse üks viga, põrgatatakse tagasi, leitakse järgmine viga, põrgatatakse tagasi,” kirjeldas Astlanda Ehituse juht Kaupo Kolsar protsessi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785