Autor: Toomas Kelt • 31. märts 2023

Vähenev nõudlus saematerjali järele pani palgihinnad maailmas langema

Globaalset puiduturgu analüüsiva Wood Resource Quarterly (WRQ) andmetel langes läinud aasta neljandas kvartalis nõudlus saematerjali järele kogu maailmas. Seetõttu pööras langusesse ka ülemaailme saepalgi hing.
Nõudlus saematerjali järele vähenes kogu maailmas.
Foto: Toomas Kelt

WRQ koostatav globaalne saepalkide hinnaindeks GSPI on langenud juba kaks kvartalit järjest – eelmise aasta neljandas kvartalis ja selle aasta esimeses kvartalis. Ajalooliselt kõige kõrgemal tasemel oli hinnaindeks 2022. aasta teises kvartalis.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785