Autor: Ehitusuudised • 20. märts 2023

Ehitusfestival BuildIT 2023 käsitleb sel aastal tuleohutust!

Tänavu 9. korda toimuv tudengite korraldatav ehitusteemaline üritus BuildIT 2023 toimub 29.-31. märtsil TalTechis. Ürituse esimesel päeval toimub konverents, millele järgnevad võistluspäev ning karjääripäev. Tegevinseneridel on konverentsil osalemise eest võimalik saada täiendõppepunkte. Üritus on kõigile osalejatele tasuta!
Tulevased ehitusinsenerid viimasel BuildIT-il omal käel järele proovimas, kui keeruline on laduda perfektset müüri. Foto: erakogu

Konverentsi peateemaks on sel aastal “Tuleohutus”. Konverentsil käsitletakse tuleohutusega seotud seadusandlust, tuleohutute hoonete projekteerimise põhimõtteid ning päris hoonete näiteid nii Eestist kui välismaalt. Konverents on täies mahus jälgitav ka veebis.

Konverentsil on esinemas 8 oma eriala spetsialisti Eestist ja välismaalt. Seadusandluse plokki alustab Päästeamet ohutusjärelevalve teemal. Seejärel võtab sõna Katrin Nele Mäger, kes räägib lähemalt puithoonete tulepüsivusest. Ploki lõpetab Mari Tikan, kes teeb ettekande teemal “Kuidas probleemist saab lahendus ja lahendusest norm”.

Projekteerimise plokis tuleb juttu Eurokoodeksist ja betoon- ning teraskonstruktsioonide tuleohutusest. Alar Just annab ülevaate uuendustest standardis Eurokoodeks 5-1-2. Prantsusmaalt saabuv esineja Siyimane Mohaine kõneleb betoonkonstruktsioonide tuleohutusest ja Ivar Talvik avab lähemalt teraskonstruktsioonide tuleohutuse tagamise temaatikat.

Päeva viimases plokis räägib Rait Pukk kogemusloo tuleohutusalastest väljakutsetest ning lahendustest Keskkonnamaja näitel. Konverentsi lõpetab Markku Karjalainen, kes räägib, kuidas tagatakse Soomes puidust kõrghoonete tuleohutus.

Võistluspäeval on kavas juba traditsiooniks saanud võistlused nagu pabersilla ehitamine, ehitusvillak, kahemehesae ja müüriladumise võistlused. Plaanis on veel viimastel aastatel populaarseks saanud marble run challenge. Puitmajaliit on taas välja tulnud aga täiesti uue võistlusega, kus ülesandeks on ehitada võimalikult tugev, meetri kõrgune tornmaja, mis on võimeline vastu võtma horisontaalkoormust.

Põnevuse lisamiseks on plaanis kaks tuleohutuse teemalist võistlust: virtuaalreaalsuse minivõistlus, kus osalejate ülesandeks on võimalikult kiiresti evakueeruda ühelt Merko Ehituse objektilt ning Päästeameti takistusraja kiirvõistlus, kus osalejatel tuleb kiiruse peale läbida takistused ja kustutada tulekahju. Kõikidel võistlustel on ka väärt auhinnad!

Karjääripäeval on esindatud erinevad ehitussektori ettevõtted, kes tulevad tudengitega suhtlema ning tutvustama oma praktika- ja tööpakkumisi. Osalema on oodatud kõikide kõrgkoolide ehituserialade tudengid, kes soovivad leida praktikat, tööd või luua tulevikuks kasulikke kontakte.

Kogu üritus on osalejatele tasuta ning oodatud on gümnasistid, tudengid, tegevinsenerid ning kõik teised ehitushuvilised.

Konverentsile ja võistlustele on vajalik registreeruda meie kodulehel: buildit-tallinn.eu

Hoia silm peal ka meie Facebooki üritusel https://fb.me/e/38PEjkbnV

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785