Autor: Ehitusuudised • 28. detsember 2022

Maailma terasetoodang on languses

Ülemaailmsesse terasetootjate ühendusse (World Steel Association) kuuluvas kuuekümne neljas riigis langes novembrikuus terase tootmine 139,1 miljoni tonnini. Võrreldes eelmise aasta novembriga on seda 2,6% vähem.
Terase tootmine on sel aastal ülemaailmses languses.
Foto: Pixabay

Terasetoodangut mõjutavad kõrgete energiakulude tõttu tehtud tootmiskärped, eriti on neid toimunud Euroopa Liidus, samuti sõja mõju Ukrainale ja Venemaale ning paljude riikide majanduskasvu aeglustumisest tekkinud nõudluse langus. Pikaajalised prognoosid eeldavad siiski lähiaastatel terase nõudluse taastumist, kuna maailma kasvav rahvastik vajab rohkem eluasemeid, sõidukeid ja infrastruktuuri.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785