Autor: Ehitusuudised • 15. detsember 2022

Paldiski pump-hüdrojaam sai ehitusloa kõrvaltingimustega

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) väljastas ehitusloa Paldiski pump-hüdroakumulatsioonijaama (PHAJ) maa-alusele osale. Kavandatav suurprojekt loob tulevikus eelduse taskukohase hinnaga keskkonnasäästlikuks katkematuks energiavarustuseks.
Pakri Energiasalve arendaja Peep Siitam.
Foto: Raul Mee

„Arvestades kavandatava rajatise esmakordsust ja ehitustehnilist keerukust ning arendaja selgitusi, et rajatise projekteerimine ja ehitamine toimub etapiti, pidas TTJA võimalikuks ehitusloa väljastamist kõrvaltingimustega. Meil on hea meel, et leidsime võimaluse toetamaks projektiga edasi liikumist, kuivõrd planeeritav vesisalvesti soodustab suuremahulise taastuvenergia tootmise tekkimist Eestisse, salvestades umbes 1,6 TWh tuule- ja päikeseenergiat aastas,“ selgitas TTJA ehituse tegevusõiguse talituse juhataja Liina Roosimägi.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785