Autorid: Kristjan Pruul, Janno Riispapp • 11. november 2022

Silmeti emafirma rajab Eestisse 100miljonise tehase

NPM Silmeti hüdrometallurgia olemasolu abil on uus magnetitehas maailmas esimene projekt, kus tekib suletud tootmistsükkel, ütles ettevõtte tegevdirektor Raivo Vasnu.
Foto: Liis Treimann
Ida-Virumaal haruldasi muldmetalle tootva Silmeti emafirma Neo Performance Materials rajab Narva uue püsimagnetite tehase, mille 100 miljoni eurosest maksumusest osa tuleb Euroopa õiglase ülemineku fondist.

Lisaks magnetite tootmistehasele kerkib Eestisse ka teadus- ja arenduskeskus. Magnetid valmistatakse haruldastest muldmetallidest ja ümbertöödeldud magnetitest. Riik toetab projekti õiglase ülemineku fondist 18,75 miljoniga, ülejäänu panustab NPM, ütles Silmeti tegevdirektor Raivo Vasnu. „Päris mitmed variandid on jutuks tulnud, omapoolse finantseerimise taha asi ei jää,“ kinnitas ta.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785