Autor: Ehitusuudised • 3. november 2022

Korraline hindamine ei mõjuta 2023. aasta maamaksu

Tänavu toimus 21 aasta järel taas maade korraline hindamine, mis annab ka Tallinna maaomanikele objektiivse ja ajakohase info maa turupõhise väärtuse kohta. 2022. aasta hindamise tulemusi hakatakse maksustamisel kasutama alates 2024. aastast ning maamaks ei saa ka siis tõusta rohkem kui 10% aastas.
Foto: Liis Treimann

Tallinna abilinnapea Tanel Kiik tõdes, et viimasest maa korralisest hindamisest on möödas terve inimpõlv ja selle aja jooksul on maa väärtus oluliselt tõusnud. „Lisaks turuhinna ajakohastamisele on seekordsel hindamisel kohandatud ka hindamistulemuste rakendamist maaüksustele. Nimelt kui eelmistel korralistel hindamistel moodustati hinnatsoonid, mille alusel tuli igale katastriüksusele maa maksustamishind eraldi välja arvutada, siis seekord arvutati maa väärtus kohe igale maaüksusele,“ rääkis Kiik.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785