Autor: Toomas Vainola, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu nõunik • 29. september 2022

Ehitusmaterjalide turu ülevaade: 1. poolaastal kasvatasid tootjad edukalt mahte

Eesti ehitusmaterjalide tootjatele oli 1. poolaasta edukas, sest vähemalt osaliselt suudeti sisendhindade järsk tõus kanda üle lõpptoote hinda ja kasvatada mahte. Siiski on mõni tootegrupp ka juba langustrendis.
Toomas Vainola sõnul oli 1. poolaasta materjalitootjatele edukas. Foto: Raul Mee

EETL-i liikmete rahaline käive võrreldes 1. pa 2021 on kasvanud ca 20%. Selles kasvus kajastub osaliselt ka toodete hinnatõus. Peaaegu kõigis tooterühmades on on kasvanud ka müügimahud. Kasvanud on nii koduturu müük kui ka eksport.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785