Autorid: Sigrid Kõiv, Teeli Remmelg • 27. mai 2022

Materjalitootjad: eksport langes pea veerandi, kuid kasum kasvab

Äripäeva Infopanga poolt tehtud 59 ettevõtte juhi küsitlus näitas, et ehitusmaterjalide valmistoodangu eksport on kahanenud pea 25-30% ja toorainet otsitakse nüüd Aasiast ja Türgist, mis kasvatab tunduvalt kulusid. Siiski on üllatavalt kasumlikkuse ootus tõusnud kahanevast püsivaks, kuid selleks on omad argisemad põhjused.
Foto: Liis Treimann
Foto: Liis Treimann

Kolmveerand küsitlusele vastanuist ütlesid, et sõda Ukrainas mõjutab neid. Need, kelle hinnangul sõda neid ei mõjuta, märkisid valdavalt siiski, et mõju oli juba ära või otseselt küll ei mõjuta, aga mõjutab üldise majanduskliima kaudu. Neid juhte, kes ütlesid, et Ukraina sõjal üldse mõju pole, oli vaid kaks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785