Autor: Ehitusuudised • 2. veebruar 2022

Algas registreerimine konverentsile Säästlik Hoone 2022

Traditsiooniline kevadkonverents ”Säästlik hoone” toimub tänavu hübriidina 31.03.2022 Hotel L'Embitus (Lembitu 12, Tallinn). Üritusest on võimalik võtta osa mugavalt veebivahendusel kui ka kohapeal konkurentide, klientide ja äripartneritega suheldes - nii vabas õhkkonnas pauside ajal kui ka saalist küsimusi esitades.

Terve päeva säästlikule ehitusele keskenduv konverents annab ülevaate, millised on viimased trendid ja tõhusad lahendused. Oodatud on kõik, kes energiasäästlike lahenduste, liginullenergianõuete rakendumise, kinnisvaraarenduse ja ehitamisega kokku puutuvad!

Konverentsil kuuled Eesti ehituse säästlikust arengust Euroopa kliimanõuete valguses ning kajastame ka renoveerimismaratoni aastaks 2030. Sel teemal võtab sõna Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist ehituse asekantsler Jüri Rass.

Räägime ka hoonete tehnosüsteemide toimimisest ja energiatõhususe tagamisest tuginedes komplekskatsetustele. Esineb Riigi Kinnisvara projektidirektor Raul Prank.

Energiatõhususest läbi järelevalve pilgu läbi tuleb rääkima Tarbijakaitse ja Tehnilise järelevalve ameti ehitus- ja raudteesosakonna peaspetsialist Riina Tamm, kes ettekandes vastab küsimustele, milline on hetkeseis, kitsaskohad ja tulevik.

Veel leiame vestlusringis vastuseid koos Jüri Rassi, Riina Tamme ja Mait Adleriga, millised on energiatõhususe ja rohepöörde suurimad väljakutsed ehitussektoris?

TalTech´i praktiseeriv ehitusinsener Targo Kalamees teeb ettekande elamute tehaselisest renoveerimisest pilootprojekti näitel.

Hoonete sisekliima ekspert Jarek Kurnitski keskendub konverentsil hoonete süsinikujalajälje Eesti arvutusmetoodika ja nullheitega hoonetele.

TalTechi Inseneriteaduskonna ekspert Anti Hamburg leiab vastuse küsimustele, milline on hoonete energiatarve, kui olemas esimeste aastate energiakulude mõõtmisandmed.

Merko Ehitus Eesti kvaliteedispetsialist Mait Adler keskendub ringmajanduse rakendamise võimalustele hoonete ehitamisel. Ettekandes käsitletakse võimalusi ehitusmaterjalide taaskasutamisest ja jäätmete sortimisest ehitusobjektil.

Vaata täielikku Säästliku Hoone konverentsi kava ja registreeru konverentsile SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785