Autor: Ehitusuudised • 20. jaanuar 2022

Energiatõhusal kinnisvaral on tekkinud selge eelis

Kinnisvarakuulutuste portaali Kinnisvara24 statistika näitab, et viimase aastaga on oluliselt kasvanud A- ja B-klassi energiamärgisega kinnisvara kuulutuste osakaal, müügi kiirus ja klikkide arv.
Foto: Raul Mee

Kinnisvara24 tegevjuhi Urmas Uibomäe hinnangul on Eestis vähe majapidamisi, mida käimasolev energiakriis ei ole raputanud ja see peegeldub hästi ka kinnisvarakuulutuste statistikas.

Portaalis Kinnisvara24 oli 2021. aastal A-klassi energiamärgisega kuulutusi pea kaks korda rohkem kui eelneval aastal. Kui 2020. aastal moodustasid A-klassi energiamärgisega kuulutused vaid 1,9% kogu kuulutuste arvust, siis möödunud aastal oli vastavaks numbriks juba 5,8%. Samal ajal on aga C- ja D-klassi energiamärgisega kuulutuste arv üle kahe korra vähenenud.

„Energiatõhusus ei ole kunagi olnud kinnisvarakuulutuste vaatajate jaoks aktuaalsem kui praegu ja energiatõhusa kinnisvara eelistamise kasvu on näha juba ka möödunud aasta numbritest. Kuigi kõrge elektrihind ja kommunaalkulud ei ole üleüldist kinnisvarabuumi veel pidurdanud, on kinnisvaraportaali külastajad elamispindade püsikulude osas varasemast palju tähelepanelikumad ja eelistavad üha rohkem A- ja B-klassi energiamärgisega kuulutusi,“ lisas ta.

Ostja jaoks on energiamärgis oluliseks indikaatoriks tuleviku elektri- ja soojaarvete kujunemisel. Energiamärgis annab infot hoone tegeliku energiatarbimise ja selle tõhususe kohta ning aitab seda sarnaste hoonete seas võrrelda. Energiaklassi märgis sõltub hoone vanusest, kasutatud ehitusmaterjalidest, energiaallikatest ja ventilatsioonist, samuti ka akende kvaliteedist. Mida kõrgem on hoone energiatõhususe klass, seda väiksemad on tulevikus energiaarved.

NB! Millised on hetkel energiatõhusa ehitamise võimalused ja kitsaskohad saab lähemalt kuulata 31. märtsil toimuval konverentsil SÄÄSTLIK HOONE.

Vaata lisainfot ja registreeru siin:

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785