Autor: Teeli Remmelg • 17. jaanuar 2022

Indrek Moorats asendab Kaido Fridolini Oma Ehitaja juhatuses

12. jaanuaril toimus Äriregistris muudatus Oma Ehitaja juhatuses: lahkus Kaido Fridolin ja tema asemele tuli Indrek Moorats. Ehitusuudised uuris lähemalt uue juhi eesmärke ja väljakutseid.
Indrek Mooratsil on ette näidata pikaajaline kogemus kinnisvarasektoris.

Indrek Mooratsi senine töökoht oli Rimi Eesti Food kinnisvarajuht ja enne seda on ta olnud kinnisvaraettevõtte Kapitel arendusjuht, kust tal lahkus 2020. aastal.

Mis põhjustel võtsite vastu Oma Ehitaja juhatuse liikmeks saamise pakkumise?

Eks iga sellise otsuse taga on eelkõige küsimus, et milliseid väljakutseid uus positsioon esitab ja mis sellest muudatusest võidab ettevõte. Oma Ehitaja on väärikas, päris oma Eesti ehitusettevõte, kes on oma tugevust turul pikalt juba ka tõestanud. Lisades siia juurde veel omanikega sarnased vaated ettevõtte arengust ja tulevikuväljavaadetest - see tegi otsustamise suhteliselt lihtsaks.

Kas mõtlesite pikalt? Millised olid Teie isiklikud poolt ja vastu argumendid?

Oluliste otsuste jaoks tuleb ikka veidi aega võtta. Aga ei saa öelda, et liialt pikalt mõtlesin. Alati on veidi keeruline lahkuda, kui on asju järjekorras ootamas ja mida tahaks veel ära teha.

See oli kindlasti eelmisest kohast lahkumisel peamine vastuargument – omajagu põnevaid teemasid ja muudatusi laual, millega hea meelega oleks veel edasi tegelenud. Aga tugevate poolt argumentide põhjused on ikkagi kirjutatud minu olemusse.

Ehitus ja kinnisvara on teemad, mis mind kõnetavad. Tunnen, et see on valdkond, milles tunnen ennast hästi ning mida oskan teha. Võimalus seda kutsumust Oma Ehitajas ellu viia, paelub mind väga.

Millised on Teie uued töökohustused ja eesmärgid?

Töökohustused ei erine kuidagi tavapärasest ehitus- ja kinnisvaraarendusettevõtte igapäevajuhtimisest. Ei ole üllatus, et ehitussektoris väljakutseid jagub ja eks esmane eesmärk on täna väga hästi toimiva ettevõtte konkurentsivõime hoidmine ja tugevdamine.

Kas plaanite midagi muuta ettevõtte senises töös?

Ei, täna ei ole põhjust olulisteks fundamentaalseteks muudatusteks. Loomulikult peab iga tänapäevane ettevõte jooksvalt kohanema üldiste muudatustega, aga see on tavapärane igapäevatöö osa.

Milliseks hindade hetkel konkurentsiolukorda ehitusturul?

Kui rääkida üldehitusturust rääkides, siis mulle tundub, et täna on olukord üsna tasakaalus. Konkurents on selgelt olemas, et panna ettevõtted pingutama - mis minu arust on hea. Ja siin tulevad kindlasti ka välja kogemustega ehitusettevõtete tugevused.

Samas on siiski turul ka piisavalt tööd ja ei ole tekkinud olukorda, kus ettevõtted oleks sunnitud vägisi alapakkumisi tegema, et hoida oma inimesi töös. Aga nagu lähiajalugu näitab, siis asjaolud võivad muutuda päris kiiresti.

Millised väljakutsed võivad Teid ees oodata ja kuidas loodate neid ületada?

Palju on sellist mida kogu ühiskonnas hetkel toimuvast näha ja tunda – energia hinnad, teenuste kallinemised, tarneprobleemid, inflatsioonisurve, üleüldine ebakindlus. Samuti tööjõuküsimused – heade ja kogenud spetsialistide aga ka üldine kvalifitseeritud tööjõu puudus.

Eks tuleb hoida kainet mõistust ja teha hoolikalt kaalutletud otsuseid. Ja hoida oma inimesi. Ega füüsiline ruum, vaatamata mistahes arengutele, kuhugi ei kao ja häid ehitajaid ning järjest kvaliteetsemaid hooneid-rajatisi on ikka vaja.

PANE TÄHELE!

Indrek Moorats on kaasa löönud ka Digitaalehituse klastri töös. „Digitaalehituse klaster on ikkagi väikest viisi ka minu „laps“, mille sünni juures sai sellesse päris palju panustatud,“ on Moorats öelnud Kinnisvarauudistele.

Ta modereerib ka 22. veebruaril toimuvat Äripäeva Ehitusuudiste konverentsi Tark Ehitus 2022, mille kohta leiad lisainfot siit:

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785