Autor: Metsamajandusuudised.ee • 11. august 2021

Hööveldatud saematerjali eksport on suurenenud

Maailmaturul suurenenud nõudlus saematerjali järele on avaldanud mõju ka Eesti ekspordinäitajatele. Eurostati andmetel suurenes hööveldatud saematerjali eksport esimeses kvartalis 6%.
Foto: Veiko Tökman

Eurostati andmetel vähenes Eesti okaspuidu töötlemata ja hööveldatud saematerjali eksport esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 144 905 m³. Eksport kolmandatesse riikidesse vähenesid 6%, 57 603 m³-ni (2%), ulatudes 40% -ni koguekspordist. Langust kompenseeris osaliselt ekspordi suurenemine 3% (87 302 m³) teistesse ELi riikidesse. Küll aga suurenes hööveldatud saematerjali eksport 6%, 84 220 m³ -ni, töötlemata saematerjali eksport vähenes aga 9% 60 685 m³-ni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785