Autor: Toomas Kelt • 20. juuli 2021

USA ja Aasia nõudlus muudavad ülemaailmset puiduvoogu

Ülemaailmsete puiduturgude analüüsiga tegelev Wood Resources International ennustab oma turuülevaates, et järgmisel kümnendil kasvab nõudlus saematerjali järele enamikus maailma piirkondades, sealhulgas Põhja-Ameerikas ja Aasias. Mõlemad piirkonnad sõltuvad pidevalt imporditud puidust.
Foto: Pixabay

Nõudluse kasv saematerjali järele oli tuntav kogu käesoleva aasta, kuid pakkumine ei suutnud nõudlusele järele tulla. Seetõttu tõusid kevadel ka saematerjali hinnad rekordiliselt kõrgeteks, kuid suve alguses hinnad oluliselt langesid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785