Autor: Ehitusuudised • 5. juuli 2021

Tsemenditööstus astub suure sammu

Maailma esimene CO2 kogumise ja säilitamise hange tsemenditööstuses läks töösse. 2050. aastaks plaanib Norcemi tsemenditehase Brevikis toota tsementi täiesti süsinikuvabalt.
Foto: Tor (Oslo) NOR, Halvorsrud

Tsement on kõige laialdasemalt kasutatav ehitusmaterjal, mille tootmise protsess on aga raske koorem keskkonnale, selle käigus eraldub palju süsinikdioksiidi. Kuna tsement on vajalik ehitusmaterjal, ei saa seda lihtsalt kõrvale heita. Seega tuleb kasutusele võtta muid meetmeid, et tsemendi tootmine oleks võimalikult keskkonnasõbralik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785