Autorid: Alar Piirfeld, insener ja majandusteadlane, Andrus Taliaru, piirdetarindite projekteerija • 15. aprill 2021

Insener-tehnilised lahendused terastaladel konsoolsete rõdude projekteerimisel

Tänapäevaste kortermajade arhitektuuris on palju rõdusid, lodžasid ja katuseterrasse, mis on keerukad ehitustehnilised kompleksid. Samas on paljude kortermajade elanikud hädas lagunevate rõdudega. Lagunevad rõdud mõjutavad ka külgnevate piirdetarindite, näiteks fassaadide, samuti sisekonstruktsioonide kestvust.
Üks võimalikest konsoolsetest rõdukonstruktsioonidest. Läbi fassaadipiirde ulatub terastala, millele toetuvad rõdule paigaldatavad katted jm detailid.

Käesolevas artiklis vaatleme terastaladel konsoolseid kortermajade rõdusid. Teemakäsitlus on ajendatud tehniliselt puudulikest või olematutest eeskirjadest, normidest ning siinkirjutajate hinnangul ka piirdetarindite inseneeria stagnatsioonist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785