Autor: Ehitusuudised • 29. märts 2021

Tuleohutuskonverents toimub mais!

Tuli röövib elusid, kuid hoonete kavandamisel, ehitamisel ja haldamisel saab ohtu ennetada. Tänavune Tuleohutuskonverents toimub 6. mail Hotel L'Embitus ja veebis.

Konverents toimub nii saalis kui ka otseülekandena. Kui valitsuse poolt piiranguid pikendatakse, kolib üritus täielikult veebi ja saalipiletid tõstetakse automaatselt veebipiletiteks. Videosalvestust saavad kõik osalejad järele vaadata 1 kuu jooksul. Registreerida saab SIIN.

Millised on tuleviku suunad Päästeameti vaatest? Millised on murekohad ja edusammud? Mis on PÄA ohutusjärelvalve valdkonnas tegemisel ja planeerimisel? Mis tekitab küsimusi õigusruumis? Mis on uuendustena plaanis? Kõigile neile ja teistele küsimustele saad vastuse Tuleohutuskonverentsil Tagne Tähe ettekandest.

Vandeadvokaat Ksenia Kravtšenko selgitab peamiseid vaidluskohti ja toob kuulajateni kogemuslood juba lahendust leidnud kindlustusjuhtumitest.

Ergo Kindlustuse kahjuennetuse osakonna juht Rain Tõnson avab peamised tulekahjude põhjused statistiliselt ja numbriliselt nii eramajade kui ettevõtete osas. Milline on tulekahjude osakaal võrreldes teiste juhtumitega. Millised on olnud suurimad juhtumid varaliselt viimaste aastate jooksul ning kuidas oleks saanud neid ennetada.

Riigikogu võttis vastu tuleohutuse seaduse, mille muudatus puudutab Eestis olulisel määral ligi 10 000 hooneomanikku, kus asuvad kas suuremad bürood, garaažid või tootmis- ja laohooned.

Seadusemuudatuse eesmärk on suurendada Eestis tuleohutute objektide hulka, teadvustada inimestele nende endi vastutust tuleohutusnõuete täitmisel, vähendada tules hukkunute arvu ning luua senisest paindlikumad võimalused avaliku ja erasektori koostööks. Täpsemalt tutvustab ja selgitab seadusemuudatust konverentsil Ardon Kaerma.

Vaata SIIT, millised teemasid veel konverentsil kuuled.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785