Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. märts 2021
Ainult tellijatele

Maa-amet valmistub tootma rohkem kolmemõõtmelisi ruumiandmeid

Maa-ameti Geo3D strateegilise programmi alusel peaks lähiaastatel oluliselt täienema ameti ruumiandmete ja -teenuste portfell. Kasutajatele soovitakse pakkuda üle-eestilise katvusega detailseid kolmemõõtmelisi (3D) mudeleid hoonete ja rajatiste, aga ka loodusobjektide kohta. Esimesed avalikult kasutatavad lahendused 3D-andmetest jõuavad kasutajateni tänavu aprillis.

3D-mudel

„3D-mudelid valmivad automaatse andmetöötluse abiga aerolaserskaneerimise punktipilvest, neid on väärindatud erinevate registriandmete lisamisega. Hoonete mudelitega tulevad kaasa objektipõhised viited Eesti topograafia andmekogus, aadressiandmete infosüsteemis, maakatastris ja ehitisregistris,“ selgitas Maa-ameti peadirektori asetäitja Artu Ellmann.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688