Autor: Ehitusuudised • 28. jaanuar 2021

Ehituse tehnoloogiakonverentsi osalejad saavad 4,5 TP

Hübriidkonverents toimub juba 10. veebruaril. Eesti Ehitusinseneride Liidu poolt hinnatud kava annab 4,5 täiendõppepunkti.
Virgo Sulakatko, Arhitektuuri- ja Inseneribüroo Novarc Group AS juhatuse esimees ja Digitaalehituse klastri aseesimees Ehituse Tehnoloogiakonverentsil 2020
Foto: Raul Mee, fotograaf

Ehitusuudised korraldab juba viiendat korda menuka Ehituse tehnoloogiakonverentsi. Konverents toimub 10. veebruaril Hotel L'Embitus (Lembitu 12, Tallinn) ning veebis. Pane ennast kirja SIIN.

Inseneribüroo Novarc juhatuse liige, Digitaalehituse klastri aseesimees Virgo Sulakatko räägib ehituse tehnoloogia tulevikust. Sulakatko hinnangul on meil digitaliseerimisega jõutud ettevõtetest välja ehk kui varem toimus arendustegevus ettevõtetes endas, siis täna tehakse rohkem väljapoole suunatud koostööd. “Ettevõtete vaheline koostöö ja riiklik tugi loob meist unikaalse koosluse, mis annab meile Euroopa mõttes eelise edasi liikumiseks.”

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit on moodustanud materjalitootjate töögrupi, mille peamisteks eesmärkideks on ehitusmaterjalitootjate aitamine digitaalsesse maailma ja nende ning teiste ehitus- ja kinnisvaraturgudel osalejate vahelise koostöö tõhustamaks (digitaalsemaks) muutmine. Ettekandes tutvustatakse, millega täpsemalt tegeletakse ja milline on kasu ehitusmaterjalide tootjatele ja ehitusettevõtetele. EETL ja AS Malmerk juhatuse liige Martin Ojala tutvustab töögrupi eesmärke.

Ehituse Tehnoloogiakonverentsile registreerida saab SIIN.

Targa linna tippkeskus korraldas rahvusvahelise konkursi parimate ehitusse suunavate digilahenduste leidmiseks. Lahenduste eesmärgiks on muuta linnad uute ja nutikate tehnoloogiate abil inimsõbralikumaks, säästlikumaks ning mõnusamaks. Ennekõike oodati digilahendusi linnade transpordi-, energia- ja ehitusalaste probleemide ületamiseks, samuti andmete kasutamise ja linnade valitsemise tõhustamiseks. Targa linna tippkeskuse asutaja ja direktor Ralf-Martin Soe kirjeldab tulevikutehnoloogiaid Eesti linnade ehitusel.

AS Merko Ehitus Eesti mudelprojekteerimise rakenduskava on aastate jooksul vastavalt turu võimekusele ning omandatud kogemustele jooksvalt täienenud. Uus-Veerenni kvartal on esimene elamuhoonete omaarendusprojekt, kus antud rakenduskava kasutust sai, kusjuures korrektuure viidi sisse ka erinevate etappide vahel.

Merko Ehitus Eesti mudelprojekteerimise inseneri Kristjan Tüvi ettekandes tuleb juttu rakenduskava sisust, nõuete täitmisest ning selle kasulikkusest kogu projekteerimise protsessis.

Digitaalehituse praktik ja TULITECi asutaja Taavi Liiv räägib konverentsil punktipilvede kasutamisest ehituses.

Punktipilvi mõõdistatakse palju, aga nende tegelik potentsiaal on palju suurem, kui me praegu kasutada oskame. Ehituse juhtimise kogemusega Taavi siiani ei mõista, miks 2020. aastal peaks ehitusplatsil mõõdistustöödeks kasutama klassikalist geodeeti, kui see mõõdistamine saaks olla palju soodsam, kiirem ja põhjalikum. See näitab, et oleme ehitusektoris harjumuse ohvrid ning väldime katsetada uusi meetodeid. Seeläbi põletame jäärapäises järjekindluses raha ja aega.

Punktipilvest BIM-mudelini Eesti Rahvusraamatukogu näitel toob kuulajateni Sirkel&Mall konstruktor/BIM-juht Kaupo Tennokese ja Sirkel&Mall arhitekt Anni Veske.

Punktipilved on täna aluseks enamusele rekonstrueerimisprojektidele, kuid kuidas formuleerida lähteülesannet geodeetidele, et jõuda selge ja loetava punktipilveni? Millised töövõtted ja -järjekord on mõistlikud suuremahulise hoone punktipilvest korrektse mudeli valmimiseks? Arhitekti ja konstruktori ühine kogemuslugu Eesti Rahvusraamatukogu rekonstrueerimise BIM-mudeli loomisest ja kasutamisest.

Üritusest tehakse reaalajas ülekanne. Konverents toimub nii saalis kui ka veebiülekandena. Registreeri saali või veebi osalejana SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785