Autor: Ergo Pikas, Aalto Ülikool iseneeriateaduskonna järeldoktorant • 25. november 2020

Trendid ja takistused ehituse digitaliseerimises

Ehitussektori tootlikkuse parendamise seitse valdkonda on ehitusregulatsioon ja keskkond, koostööd soodustavad kommertstingimused, hanke ja tarneahela protsesside haldamine, ehitusprotsesside juhtimine, spetsialistide ja oskustööliste (ümber)õpe, kirjutab Aalto Ülikooli ehitusteaduskonna järedoktorant Ergo Pikas.
Foto: MTbuildingdigital

Lisaks eelpool nimetatud valdkondadele oli selles nimekirjas loomulikult ehituse tehnoloogia selle kõige laiamas tähenduses (36). Vaatleme, millised on eelkõige ehituse digitaliseerimise olulisemaid trendid ja takistused.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785