Autor: Kristjan Pruul • 11. september 2020

Helme seadus rajab ehitussektori ümber viisamüüri

Seaduse jõustumisel tuleb kolmandast riigist tuleval töötajal oodata enne tööle asumist 10 päeva (kui ta asub Eestis) või isegi kuu (kodumaal).
Foto: Andras Kralla
Uus välismaalaste seaduse eelnõu lõpetab seni ehitussektoris laialdaselt kasutusel olnud praktika võtta lühiajaliselt tööle viisavabalt Eestisse tulnud välismaalasi.

Seni võisid kolmandatest riikidest, peamiselt Ukrainast, inimesed tulla lihtsalt Eestisse ja nende tööandja võis nende lühiajalise töötamise siin registreerida, mille järel võis töötaja soovi korral ka taotleda pikaajalist D-viisat. Nüüd siseminister Mart Helme pakutud seadusemuudatuse rakendumisel enam ilma D-viisata Eestis lühiajaliselt töötada ei tohi. Erandid on hooajatöödel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785