Autor: Henry Mölder • 11. september 2020

Ehitajad: Helme seadus soodustab musta tööjõu kasutamist

Rand & Tuulbergi juht Raivo Rand ei näe põhjust, miks peaks ehitustöötajate tööaega Eestis poole aastaga piirama.
Foto: Raul Mee
Lühendatud tööload ja keerukamad viisanõuded soodustavad ainult ebaseadusliku tööjõu kasutajaid, ütlesid ehitusfirmade juhid Mart Helme uue välismaalaste seaduse eelnõu kohta.

Peamiselt teeb uus seadus elu ettevõtjale kallimaks sellega, et üks töötaja võib Eestis olla 183 päeva 270 asemel, ütles Raivo Rand ehitusfirmast Rand & Tuulberg. "See mõjutab kvalifitseeritud tööjõu siiatulekut, keda on erinevatel aladel palju, keevitajaid ja ehitusdetailide tootjaid. Paratamatult tuleb neid veel natuke välja õpetada, umbes kuu, ning siis nad saavad ainult viis kuud töötada. See on kõige suurem probleem," rääkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785