Autor: Kaspar Allik • 10. september 2020

LHV analüütikud näevad ehitusturu tulevikku süngetes toonides

Ehitusturu väljavaated on keskpikas perspektiivis muutunud negatiivseks, kirjutavad LHV analüütikud.
Foto: Andras Kralla
Koroonaviirus mõjutab tarbijate käitumist tõenäoliselt pikemaks ajaks kui viiruse otsene mõju, haigestunud ja isoleeritud ehitustöölised võivad ehitustöid häirida ning kliendid ja investorid muutuvad palju ettevaatlikumaks ja riskikartlikumaks, mis avaldab ehitusele pikaajalist mõju, kirjutavad LHV analüütikud Nordeconi Balti analüüsis.

"COVID-19 pandeemia tõttu on ehitusturu lähi- ja keskpika perspektiivi väljavaated muutunud negatiivseks. Arvestades koroonaviiruse kriisi, langeb Balti riikide majandus tõenäoliselt järsult," kirjutavad analüüsis LHV vanemanalüütik Krisha Dev ja nooremanalüütik Raido Tõnisson.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785