Autor: Marianna Rõbinskaja • 26. august 2020

Swedbank: kriisi mõju on jõudnud ehitussektorisse

Teises kvartalis vähenes Eestis ehitusmaht aastases võrdluses 5%. Vaatamata langusele olid mahunumbrid endiselt kõrged, kuna aastatel 2017-2018 oli ehitusmahu kasv väga tugev ja ulatus keskmiselt üle 20%, kommenteeris Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Porto Franco ehitus on peatunud.
Foto: Andras Kralla

Ehitusmahtu pidurdas hoonete ehitusmahu langus ning toetas rajatiste ehitusmahu kasv – hooneehitus langes teises kvartalis 9%, rajatiste ehitus kasvas 5% aastases võrdluses. Kuivõrd hooneehituse osakaal moodustas teises kvartalis ligi 70% koguehitusest, oli hooneehituse mõju ehitusmahtude langusele suur.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785