Autor: Ehitusuudised • 30. juuli 2020

Uus hankemudel kasvatab tootlikkust ja usaldust

Kas oled kursis hankemudelitega, mis on suutnud tõsta ehitussektori tootlikkust, ehitussektori ja tellijate vahelist usaldust, investeeringu väärtust ning aidanud leida projektide teostajateks parimad meeskonnad?
BrainTeam OÜ ettevõtete efektiivsusprogrammide konsultant Sulev Senkel

15.septembril Lutheri Masinasaalis (Vana-Lõuna 39, Tallinn) toimub praktiline poolepäevane seminar Uued hankemudelid ehituses, mille eesmärgiks on:

- Tutvustada koostööl põhinevat hankemudelit, mis võimaldab tõsta investeeringute väärtust, koostööd hangete osapoolte vahel, läbipaistvust, usaldust ning tõhusamat ressursikasutust ehitushangetes (Soome viimase 10 aasta kogemusele tuginedes);

- Anda ülevaade Allianss hankemudeli põhiolemusest ning ärimudelist, kus on võimalik kõigil võita;

- Tuua näiteid praktikast, miks on otsustatud just Allianss hankemudeli kasuks;

- Anda soovitusi hankemudeli piloteerimiseks.

Mis on allianss hankemudel?

Allianss hankemudelis töötavad omanik/tellija ning üks või mitu teenusepakkujat (arhitektid, projekteerijad, ehitaja(d), tarnijad, jne) ühtse integreeritud meeskonnana, et teostada projekt ühiselt sõlmitud lepingu alusel, kus nende ärilised huvid on seotud otseselt projekti tegeliku lõpptulemusega.

Seminari sihtrühmaks on ehitus- ja kinnisvara sektori ettevõtete juhid ning avaliku sektori tellijate esindajad, kes soovivad tõsta objektide investeeringute väärtust, motiveerida kõiki osapooli saavutama paremaid tulemusi ning läbi selle anda panus kogu Eesti ehitussektori tootlikkuse kasvule.

Riigihangete ehitusobjektid ei valmi nõutud tähtajaks ja riigihanke tulemusel kujunenud maksumuse eest. Keskmiselt saab ehitise kasutusele võtta kaheksa kuud hiljem, kui ette nähtud hankelepinguga. Ehituse maksumus kallineb algse hankelepinguga võrreldes keskmiselt 20%. Ehitamine venib ja kallineb peamiselt juhtudel, kui hankija asub töid hankima puuduliku ehitusprojekti alusel või kui ehitamise käigus ilmneb, et ehitaja ei suuda nõutud viisil lepingut täita,” seisab kirjas 2019. aasta alguses Riigikontrolli poolt avaldatud „Ehitushangete lepingute täitmise ja järelevalve“ auditis. Kokkuvõtteks on kaotajateks nii tellija kui projekti teostajad.

Ehitussektori tootlikkus on jätkuvalt madal võrreldes teiste sektoritega. Ehitustootlikkuse ja innovatsiooni loomise kasvu pole traditsioonilised hankemudelid suutnud pakkuda. Lahendust pole suutnud pakkuda ka seadusemuudatused.

Seminari viib läbi ettevõtete efektiivsusprogrammide konsultant Sulev Senkel.

Soodushind veel vaid kuni 14.08, registreeri SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785