Autor: Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 15. juuni 2020

Ehitusjäätmed: mitte prügi, vaid materjal

Ringmajandus ehitussektoris lähtub eeldusest, et jäätmed on väärtuslik ressurss ning materjali ja kõike seda, mida kord on juba toodetud, tuleb korduvalt kasutada.
Kuni lammutamisel tekkivaid jäätmeid on lihtsam ja odavam segaolmejäätmetena jäätmejaama saata, on taaskasutus ehituses visa tulema.
Foto: Raul Mee

Ka ehitusettevõtjate jaoks saab senisest olulisemaks järgida ringmajanduse põhimõtteid, rääkis ASi Merko Ehitus Eesti kvaliteedispetsialist Mait Adler Äripäeva ehitusuudiste veebiseminaril “Kuidas sorteerida ehitusjäätmeid?” Adleri sõnul on ringmajanduse eesmärgiks saavutada kasutatavate materjalide maksimaalne jääkideta kasutus ja ringlusesse võetud toodete kõrge kvaliteet ning nõuetekohane tõendatus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785