Autor: Ehitusuudised • 19. mai 2020

Kaitsealune linnuala seljatas Riigikohtus Rail Baltica maakonnaplaneeringu

Riigikohus rahuldas osaliselt keskkonnaühenduste Avalikult Rail Balticust ja Eesti Looduskaitse Seltsi kassatsioonkaebuse ning tühistas Rail Baltica trassi Pärnu maakonnaplaneeringu kolmes trassilõgus. Kohtu hinnagul oli Luitemaa linnuala mõjutavates lõikudes Natura hindamise tegemata jätmine seadusevastane.
Hiid-merikotkas.
Foto: Toomas Huik, Postimees/Scanpix

Riigikohtu halduskolleegiumi sõnul kehtestas riigihalduse minister Pärnu maakonnaplaneeringu õigusvastaselt, kuna välja polnud selgitatud mõju, mida Rail Baltic avaldab trassi kõrval asuvale Luitemaa linnualale. Natura hindamine tuleb teha alati, kui eelhinnangu põhjal ei ole võimalik välistada, et kavandatav tegevus mõjutab oluliselt Natura ala kaitse eesmärke.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785