Uudised
Ainult tellijale

Kaitsealune linnuala seljatas Riigikohtus Rail Baltica maakonnaplaneeringu

Riigikohus rahuldas osaliselt keskkonnaühenduste Avalikult Rail Balticust ja Eesti Looduskaitse Seltsi kassatsioonkaebuse ning tühistas Rail Baltica trassi Pärnu maakonnaplaneeringu kolmes trassilõgus. Kohtu hinnagul oli Luitemaa linnuala mõjutavates lõikudes Natura hindamise tegemata jätmine seadusevastane.

Hiid-merikotkas.  Foto: Toomas Huik, Postimees/Scanpix

Riigikohtu halduskolleegiumi sõnul kehtestas riigihalduse minister Pärnu maakonnaplaneeringu õigusvastaselt, kuna välja polnud selgitatud mõju, mida Rail Baltic avaldab trassi kõrval asuvale Luitemaa linnualale. Natura hindamine tuleb teha alati, kui eelhinnangu põhjal ei ole võimalik välistada, et kavandatav tegevus mõjutab oluliselt Natura ala kaitse eesmärke.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785