Autor: Ehitusuudised • 29. aprill 2020

Piimatööstuse biogaasijaam saadab põlevkiviõli minevikku

Estover Piimatööstus Kaarlijärve meierei biogaasijaam sai nurgakivi. Piimatööstus asendab põlevkiviõli biogaasiga, oodates uuelt tehnoloogialt korraga nii keskkonna- kui ka majanduslikku säästu. Jaama ehitab aasta lõpuks valmis Mapri Ehitus.
FOTOL vasakult: Ago Teder, Estover Piimatööstuse juhatuse esimees, Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht, Hannes Prits, Estover Piimatööstuse tegevjuht

Elva valda Kaarlijärve meierei juurde rajatavas biogaasijaamas saadakse gaas piimatööstuse reovee ja vadaku anaeroobse kääritamisega. Biogaasi hakatakse põlevkiviõli asemel kasutama tööstuses vajamineva auru tootmiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785