Autor: Ehitusuudised • 6. aprill 2020

Eriolukorras hakkavad kehtima täiendavad nõuded hoonete õhutamisele

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas.
Foto: Liis Treimann
Majandusministeerium kehtestas eriolukorras täiendavad nõuded mitteelamute ja hoolekandeasutuste ventileerimisele, et vähendada koroonaviiruse edasikandumise riski hoonete õhuringluses.

Majandusminister Taavi Aas lausus, et siseruumides tuleb kasutusele võtta täiendavad ettevaatusabinõud, sest praeguste teadmiste põhjal ei saa välistada viiruse levikut piiskade aurustumisel tekkivate peenosakeste kaudu. „Kuna peenosakesed lenduvad õhus ja läbivad pikki vahemaid, ei pruugi siseruumides piisata vaid kahemeetrise distantsi hoidmisest, kui ruumis eksisteerib piisavalt suur peenosakeste kontsentratsioon,“ sõnas ta pressiteate vahendusel. „Ohu tõenäosus on suurem just umbsetes ja ülerahvastatud ruumides, kus on puudulik ventilatsioon.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785