Autor: Annika Kald • 2. aprill 2020

Fookuses: Baltimaade 110 tehasemajatootjat - kust valida oma

Arhitekt Tiit Sild analüüsis koos äripartner Andrea Bronziniga Eesti, Läti ja Leedu tehasemajatootjaid. Ta sai kolmes Balti riigis kokku 110 veebilehega tegijat, kirjutab 1.04 Äripäeva tellijatele ilmunud ajakiri Oma Maja.
Üle poole Eesti turu tehasemajade eramutest moodustavad ühekorruselised majad ja üha enam inimesi eelistab lamekatusega funkstiilis või ühekaldeliste katustega tehasemaju, kus peamine on päikese suhtes ideaalne paigutus krundil.
Foto: Tiit Sild

Analüüs näitas, et üle poole Eesti turu tehasemajade eramutest moodustavad ühekorruselised majad ja üha enam inimesi eelistab arhitekt Silla sõnul lamekatusega funkstiilis või ühekaldelise katusega tehasemaja, kus peamine on päikese suhtes ideaalne paigutus krundil. Keskmine netopinnast arvestatud ruutmeetrihind sellise maja puhul on 1500 eurot (koos käibemaksuga), aga kuna analüüs on valmis tehtud enne koroonakriisi algust Eestis, siis suure tõenäosusega teevad majatootjad praegu ka suuremahulisi allahindlusi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785